Hívjon most: +36 30 90 23 568

Kajszibarack

Páratlan ízvilágát a magyar mikroklíma, napfény, hosszú érésidő, gondoskodó szeretet biztosítja. Melegben gyorsan utóérő. A félpuhán szedett gyümölcs 5-6 órán belül megpuhul.  A hazánkban termesztett gyümölcsök, zöldségek speciális kémiai környezetben és arányban tartalmazzák a szerveztünk számára fontos vitaminokat, ezért teljes mértékben nem helyettesíthetők vitamin készítményekkel. Minden gyümölcsre igaz, hogy tárolás során vitamintartalma csökken. Ha igazán friss gyümölcsöt szeretne vásárolni, látogasson el hozzánk elárusítóhelyünkhöz! Megfelelő tárolással, tartósítással a téli hónapokban is biztosíthatjuk szervezetünk szükségletét. A gyümölcsökről, zöldségekről sok hasznos információ olvasható a Barna Mária által szerkesztett Táplálkozás c. könyvben.

Fajtáink Várható érésidő Fő jellemzői
Magyar kajszi, Gönczi magyar kajszi, Bíbor kajszi 06.23. – 07.15. csodásan lédús, magas cukortartalom
Ceglédi óriás 06.25. – 07.10. nagy méret, zamatos ízvilág, kisebb cukortartalom
Pannónia 07.05. – 07.15. lédús, nagyon jó, ananászos íz
Bergeron 07.15. – 07.20. apróbb, hosszan elálló, sűrű lekvárt adó

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

1. Friss gyümölcsként (mint a sárga gyümölcsök rákmegelőző).
2. Kompótnak a legjobb még keményen, de már 70 %-os színfedettséggel.
3. Lekvárnak, friss fogyasztásra vagy mélyhűtésre az érett gyümölcs a legalkalmasabb.
4. Kajszibarack mag (természetgyógyászok szerint napi 15 szem rákmegelőző).
5. Szeszipari célra az érett, frissen összegyűjtött, gyorsan lemagozott gyümölcsöt ajánljuk. Lásd cefre gyümölcsöknél részletesebben!